CCOO Informa: Cambios en la regulación de la Función Pública RD Ley 6/2023

29 enero 2024

El 21 de diciembre de 2023 se publicó en el BOE el RD Ley 6/2023, en el que se tratan puntos que se incluirán en la futura Ley de Función Pública relativos a:

– Oferta de empleo público.
– Acceso al empleo público.
– Evaluación del desempeño.
– Carrera profesional.
– Intervalos de niveles.
– Unidades de discapacidad.

Aunque estos cambios no son de aplicación directa al personal de las universidades públicas y se aplican exclusivamente a la Administración General del Estado, determinan unas directrices que se plasmarán en las leyes de función pública de las Comunidades Autónomas.

CCOO ha trasladado a la Secretaría de Estado de Función Pública una queja formal por la aprobación del RDL 6/2023, al margen del ámbito de diálogo social, solicitando retomar urgentemente la culminación íntegra del Acuerdo Marco para una Administración del siglo XXI, (aún pendiente de finalizar su desarrollo). El hecho de que este RDL requiriera cierta urgencia no es excusa para no haber sido objeto de negociación en el ámbito de dialogo social de la Administración pública.

CCOO recuerda que es urgente cerrar el despliegue del Acuerdo Marco en materias tan importantes como la reclasificación profesional, incluyendo en la misma la obligatoriedad de adaptar nuestra clasificación profesional al Marco Español (MECES) y Europeo (EQF) de Cualificaciones, así como la jubilación parcialpermisosjornada de 35 horas o la Ley de Función Pública del Estado.

Por todo ello, CCOO insta a la Administración a retomar de forma urgente la culminación íntegra del Acuerdo Marco para una Administración del siglo XXI a través de un proceso negociado.

Pincha aquí para ver el análisis de CCOO de los cambios en la regulación de la Función Pública

****************************

El 21 de desembre de 2023 es va publicar en el BOE l’RD Llei 6/2023, en el qual es tracten punts que s’inclouran en la futura Llei de Funció Pública relatius a:

– Oferta d’ocupació pública.
– Accés a l’ocupació pública.
– Avaluació de l’acompliment.
– Carrera professional.
– Intervals de nivells.
– Unitats de discapacitat.

Encara que aquests canvis no són d’aplicació directa al personal de les universitats públiques i s’apliquen exclusivament a l’Administració General de l’Estat, determinen unes directrius que es plasmaran en les lleis de funció pública de les Comunitats Autònomes.

CCOO ha traslladat a la Secretaria d’Estat de Funció Pública una queixa formal per l’aprovació del RDL 6/2023, al marge de l’àmbit de diàleg social, sol·licitant reprendre urgentment la culminació íntegra de l’Acord marc per a una Administració del segle XXI, (encara pendent de finalitzar el seu desenvolupament). El fet que aquest RDL requerira una certa urgència no és excusa per a no haver sigut objecte de negociació en l’àmbit de dialogue social de l’Administració pública.

CCOO recorda que és urgent tancar el desplegament de l’Acord marc en matèries tan importants com la reclassificació professional, incloent en la mateixa l’obligatorietat d’adaptar la nostra classificació professional al Marc Espanyol (MECES) i Europeu (EQF) de Qualificacions, així com la jubilació parcialpermisosjornada de 35 hores o la Llei de Funció Pública de l’Estat.

Per tot això, CCOO insta l’Administració a reprendre de manera urgent la culminació íntegra de l’Acord marc per a una Administració del segle XXI a través d’un procés negociat.

Punxa ací per a veure l’anàlisi de CCOO dels canvis en la regulació de la Funció Pública